Την εκτίμηση πως η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί ακόμα να αναστραφεί διατυπώνει ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Τόνι Μπλερ, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro. «Η χώρα μου έχει δικαίωμα να αλλάξει γνώμη και θα αγωνιστώ γι’ αυτό. Στο μέτρο που το κόστος και η δυσκολία της εξόδου είναι πιο εμφανή, που νέα δεδομένα γίνονται γνωστά, είναι πιθανό το αίσθημα των πολιτών σχετικά με το Brexit να αλλάξει» τονίζει.

«Επιμένω να πιστεύω ότι είναι ακόμα εφικτό να σταματήσει το Brexit, ακόμα και αν η πιθανότητα είναι μικρότερη από 50%. Το Συντηρητικό Κόμμα έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στις τελευταίες εκλογές διότι δήλωσε ότι θα έφτανε μέχρι τέλος με το Brexit, όποιο κι αν είναι το τίμημα. Οι Συντηρητικοί δεν έλαβαν την εντολή την οποία είχαν ζητήσει» προσθέτει.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, αναμεταδίδοντας αποσπάσματα της συνέντευξης, ο Τόνι Μπλερ ρωτήθηκε και για την πορεία της βρετανικής οικονομίας και του ζητήθηκε πάρει θέση αναφορικά με το εάν τελικώς οι Κασσάνδρες είχαν άδικο. «Αντιθέτως, πιστεύω ότι είχαν δίκιο» απαντά. «Κατά τη στιγμή διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, ήμαστε η χώρα του G8 με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Τώρα έχουμε την πιο αδύναμη. Οι επενδύσεις σε τομείς-κλειδιά μειώνονται. Όχι, η κατάσταση δεν είναι καλή».