Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ κατηγόρησε το Ιράν ότι είναι υπεύθυνο για τις εκρήξεις σήμερα στο κέντρο της Μπανγκόκ, από τις οποίες τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνθρωπος, την επομένη των επιθέσεων κατά του προσωπικού της ισραηλινής πρεσβείας στην Ινδία και τη Γεωργία.

«Η επίθεση στην Μπανγκόκ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το Ιράν και οι συνένοχοι του συνεχίζουν να ενεργούν μέσω της τρομοκρατίας, και οι τελευταίες επιθέσεις αποτελούν το παράδειγμα», δήλωσε ο Μπαράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Στο μεταξύ από την Μπανγκόκ έγινε γνωστό ότι η Ταϊλάνδη είχε ενημερωθεί για τους κινδύνους μιας επίθεσης, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας, μετά από τις τρεις εκρήξεις στην Μπανγκόκ στις οποίες ένας ύποπτος, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές φέρεται ότι είναι Ιρανός υπήκοος, τραυματίστηκε σοβαρά.

«Είχαμε ενημερωθεί για την πιθανότητα μιας επίθεσης, αλλά δεν ξέραμε που θα μπορούσε να συμβεί», δήλωσε ο Πρεουαφάν Νταμαπόνγκ, διευκρινίζοντας ότι οι αρχές είχαν έλθει σε επαφή με «την ιρανική πρεσβεία για ενημέρωση».

TAGS