Η Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης, μία από τις συνιστώσες της συριακής αντιπολίτευσης, αρνήθηκε  την υποστήριξη του επικεφαλής της αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι στο κίνημα αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ χαρακτηρίζοντάς την «ανάμιξη».

Ο αλ Ζαουάχρι έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην εξέγερση στη Συρία με ένα βίντεο που ανέβηκε σε τζιχαντιστικά φόρουμ, όπως ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE).

«Αρνούμαστε κατηγορηματικά αυτές τις δηλώσεις και οποιαδήποτε απόπειρα ανάμιξης του δικτύου της αλ Κάιντα στην Επανάστασή μας» αναφέρει η Γενική Επιτροπή στη σελίδα της στο Facebook.

«Είμαστε ένας λαός που μάχεται για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά του και για ένα δημοκρατικό κράτος» προσθέτει.

Η Επιτροπή αυτή συστήθηκε τον Αύγουστο του 2011 και έχει στόχο να «συγκεντρώσει» τις τάξεις της αντιπολίτευσης σε πολιτικό επίπεδο και στο έδαφος, με στόχο την πτώση του καθεστώτος του Άσαντ.

Εξάλλου, οι εφημερίδες του αμερικανικού εκδοτικού ομίλου McClatchy, επικαλούμενες αμερικανούς αξιωματούχους που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, ανέφεραν χθες ότι για την επίθεση με δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκε την Παρασκευή στο Χαλέπι και προκάλεσαν το θάνατο 28 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 200 φαίνεται να ευθύνεται το ιρακινό παρακλάδι της αλ Κάιντα.

Αυτές οι πληροφορίες, αν ισχύουν, θα επιβεβαιώσουν τις κατηγορίες του Άσαντ σχετικά με την εμπλοκή της αλ Κάιντα στην εξέγερση εναντίον της κυβέρνησής του.

Στο μεταξύ σήμερα 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Χομς, η οποία εξακολουθεί να βομβαρδίζεται από τις δυνάμεις του συριακού στρατού.

«Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Ραστάν και ακόμη 20 τραυματίστηκαν» όπως δήλωσε ο Όμαρ Χόμσι, ένας ακτιβιστής από τη Συρία, στο Γερμανικό Πρακτορείο.