Έντονη φημολογία αναπτύχθηκε τις τελευταίες ώρες στη Γερμανία, σχετικά με τις πολιτικές προθέσεις του επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ.

Η πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα σήμερα η Βαυαρική Ραδιοτηλεόραση, ότι ο πρωθυπουργός του ομοσπονδιακού κρατιδίου επρόκειτο να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, αλλά να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία και να αντικατασταθεί από τον σημερινό υπουργό Οικονομικών του, Μάρκους Σέντερ, διαψεύσθηκε. Στη διάψευση προχώρησε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του CSU, Τόμας Κρόιτσερ.

Σύμφωνα με τον κ. Κρόιτσερ και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τις επόμενες ημέρες ο κ. Ζεεχόφερ θα διαβουλευθεί με τα στελέχη του κόμματος και θα υποβάλει τις προτάσεις του πριν από το προγραμματισμένο Συνέδριο των Χριστιανοκοινωνιστών, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Δεκεμβρίου.

Θεωρείται, ωστόσο, βέβαιο ότι μετά την αποτυχία του CSU στις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου, όπου κατέγραψε απώλειες περίπου 10 μονάδων, και ενόψει των τοπικών εκλογών του 2018, η θέση του θα αμφισβητηθεί έντονα.