Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις στην Ιταλία με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται κρίσιμη σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Οι νεκροί, εξαιτίας της κακοκαιρίας, το τελευταίο, μόνο, σαρανταοκτάωρο έφτασαν τους έξι, δυο εκ των οποίων έχασαν την ζωή τους λόγω της αδυναμίας των πρώτων βοηθειών να πλησιάσουν στα νοσοκομεία.

Στην περιφέρεια Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας, με πρωτεύουσα την Λ’Ακουϊλα, πάνω από επτακόσια άτομα είναι αποκλεισμένα ενώ άλλα τετρακόσια, έχουν αποκλεισθεί σε περιοχές της Μπαζιλικάτα, στην Κάτω Ιταλία.

Στην ιταλική πρωτεύουσα το χιόνι κάλυψε τις συνοικίες που βρίσκονται σε υψόμετρο τριακοσίων μόλις μέτρων, η απαγόρευση κυκλοφορίας χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες επεκτάθηκε και στην αυριανή ημέρα, ενώ στο διεθνές αεροδρόμιο Λεονάρντο Ντα Βίντσι-Φιουμιτσίνο εξαιτίας του χιονιού, ακυρώθηκε πάνω από το 50% των πτήσεων.

Ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση και στην πόλη Ουρμπίνο της περιφέρειας Μάρκε, στην κεντρική Ιταλία. Οι κάτοικοι είναι ουσιαστικά εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, τα αυτοκίνητα είναι εντελώς καλυμμένα από το χιόνι και οι χειριστές των εκχιονιστικών μηχανημάτων δεν είναι σε θέση, προς το παρόν, να συνεχίσουν να εργάζονται, διότι δεν υπάρχει άλλο μέρος, για να στοιβαχθεί το χιόνι που μαζεύουν.

Οι αγώνες Πάρμα Φιορεντίνα και Μπολόνια Γιουβέντους, της πρώτης εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου, αναβλήθηκαν.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, απόψε η κατάσταση πρόκειται να επιδεινωθεί, αλλά από αύριο, οι ακραίες θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις, πρόκειται, αργά αλλά σταθερά, να αρχίσουν να υποχωρούν.