Σε τεχνικά προβλήματα στο αεροδρόμιο Schiphol, στο Άμστερνταμ, αποδίδονται οι καθυστερήσεις σε δεκάδες πτήσεις, σε ένα από τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη κίνηση στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωση η Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας της Ολλανδίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει το είδος των προβλημάτων ούτε να εκτιμήσει τον χρόνο επίλυσής τους.

Οι καθυστερήσεις αφορούν κυρίως τις αφίξεις, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Schiphol. Η αεροπορική εταιρεία Air France-KLM ανακοίνωσε πως ακύρωσε δέκα πτήσεις αναμένοντας περαιτέρω ενημέρωση από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Στην ιστοσελίδα του Eurocontrol, του ευρωπαϊκού οργανισμού για τον συντονισμό της εναέριας κυκλοφορίας, φαίνεται μεγάλος αριθμός πτήσεων με προορισμό το Schiphol να έχουν καθυστερήσεις που ξεπερνούν τη μισή ώρα. Δίνεται μάλιστα η επιλογή τα αεροσκάφη να κατευθύνονται σε άλλα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με το Reuters, το αεροδρόμιο Schiphol υποδέχθηκε περισσότερους από 63 εκατομμύρια επιβάτες το 2016 και αναδείχθηκε το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη μετά το Χίθροου του Λονδίνου και το Σαρλ ντε Γκωλ στο Παρίσι.

(φωτογραφία αρχείου)