Εξιτήριο έλαβε από το δημόσιο νοσοκομείο όπου νοσηλεύθηκε ο πρώην δικτάτορας του Παναμά Μανουέλ Νοριέγκα, πέντε ημέρες μετά τη λιποθυμία του εξαιτίας υψηλής αρτηριακής πίεσης και την εσπευσμένη μεταφορά του σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Οι εξετάσεις του 77χρονου Νοριέγκα, ο οποίος επέστρεψε στη φυλακή, έδειξαν ότι δεν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως αρχικά φοβούνταν οι γιατροί.

«Ο στρατηγός Νοριέγκα βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και εκτός κινδύνου», ανέφερε ο ο υπουργός Υγείας Φράνκλιν Βεργκάρα, προσθέτοντας ότι γιατροί θα συνεχίσουν να τον παρακολουθούν στη φυλακή.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι επέστρεψε ήδη στη φυλακή, όπου εκτίει κάθειρξη 20 ετών για εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην διάρκεια του καθεστώτος του (1983-1989), περιλαμβανομένων δολοφονιών πολιτικών του αντιπάλων.

Ο Νοριέγκα απελάθηκε στον Παναμά τον Δεκέμβριο από τη Γαλλία, όπου εξέτισε ποινή για ξέπλυμα χρήματος. Σύμφωνα με δικηγόρους του είχε υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια στην διάρκεια της 20ετούς φυλάκισής του στο εξωτερικό, περιλαμβανομένης αυτής στη Φλόριδα των ΗΠΑ για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Μία από τους δικηγόρους του είπε ότι ζήτησε ο Νοριέγκα να παραμείνει στο νοσοκομείο λόγω της ανεπαρκούς ιατρικής φροντίδας που του παρέχεται στη φυλακή.