Την ώρα που αυξάνει ο θλιβερός απολογισμός των θυμάτων από το κρύο στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, το υπουργείο Ασφάλειας της χώρας εξέδωσε προειδοποίηση για νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το τελευταίο 24ωρο τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το δριμύ ψύχος. Νεκρός από το κρύο βρέθηκε σήμερα το πρωί ένας 48χρονος στην Τσαΐνιτσα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

Χθες, ένα 47χρονος πέθανε από υποθερμία στο απομονωμένο χωριό Μπάνοβιτς και ένας 72χρονος άστεγος πέθανε στο Μπρτσκο. Μία ηλικιωμένη γυναίκα 90 ετών πέθανε στο σπίτι της στο Πριέντορ.

Το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας με σφοδρές χιονοπτώσεις από σήμερα έως τις 12 Φεβρουαρίου και ζήτησε να ληφθούν πρόσθετα μέτρα προστασίας και να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και τα ταξίδια.

Στις κεντρικές οδικές αρτηρίες στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη σήμερα διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των οδικών αξόνων στο Μόσταρ και στο Σαράγεβο που είχαν αποκλειστεί λόγω του χιονιού από τις 3 Φεβρουαρίου.

Στο Μαυροβούνιο, από την εμφάνιση του κύματος κακοκαιρίας έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. Ένας 51χρονος, που βρέθηκε σήμερα παγωμένος στο χωριό Μπογιόβιτσι, είναι το τρίτο θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας.

Οι οδικές συγκοινωνίες δεν διεξάγοντα στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ με καθυστερήσεις πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των τρένων.