Τα λιμάνια Βάρνα, Μπουργκάς και άλλα μικρότερα λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα παραμένουν κλειστά, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που «έφεραν» κύματα που φτάνουν τα 5-8 μέτρα.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξαν οι τοπικές αρχές στη μικρή πόλη Πομόριε νότια του Μπουργκάς, όπου η φουρτουνιασμένη θάλασσα «κατέφαγε» την παραλιακή οδό.

Όπως ανήγγειλε στη δημόσια ραδιοφωνία ο διοικητής της εθνικής πυροσβεστικής υπηρεσίας Νικολάι Νικόλοφ, συνεργεία της πυροσβεστικής έλαβαν πολυάριθμα σήματα για πλημμύρες σε πόλεις, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας.

Στο μεταξύ, με απόφαση των αρμοδίων αρχών ήρθη το απαγορευτικό για την κίνηση των φορτηγών στη Βουλγαρία, που είχε επιβληθεί πριν από δύο 24ωρα. Ωστόσο, στη βορειοανατολική Βουλγαρία οι νταλίκες παραμένουν καθηλωμένες, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Στο μεταξύ, κατόπιν συνεννόησης με την αντίστοιχη υπηρεσία της Ρουμανίας, η ναυτιλιακή διοίκηση στη Ρούσε έστειλε σήμερα σήμα σε όλες τις πλοιοκτήτριες εταιρείες για πλήρη απαγόρευση της ναυσιπλοΐας στο Δούναβη, το 90% της επιφάνειας του οποίου καλύφθηκε από κινούμενους πάγους στην περιοχή της Ρούσε. Ανάλογο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και το 1985, σύμφωνα με τη δημόσια βουλγαρική ραδιοφωνία ΒΝΡ.

Εξάλλου, έξι σιδηροδρομικά δρομολόγια ακυρώθηκαν σήμερα στη Δυτική Βουλγαρία λόγω της κακοκαιρίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αρμόδιος οργανισμός BDJ.

Άκρως ακατάλληλες για ορεινό τουρισμό και χειμερινά σπορ είναι οι συνθήκες στα βουνά, όπου οι θερμοκρασίες σήμερα έχουν πέσει στους -20 βαθμούς Κελσίου, πνέουν άνεμοι με ταχύτητα 24- 30 μ./δευτερόλεπτο, ενώ οι πυκνές χιονοπτώσεις έχουν αυξήσει δραστικά τον κίνδυνο για χιονοστιβάδες.