Την ώρα που η πόλη Ζαμπάντανι, στα βορειοδυτικά της Δαμασκού, δέχεται επίθεση από εκατοντάδες τεθωρακισμένα του συριακού στρατού, τουλάχιστον 37 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους σήμερα στη Συρία.

«Οι δυνάμεις του τακτικού στρατού, υποστηριζόμενες από εκατοντάδες τεθωρακισμένα, επιτίθενται στην πόλη Ζαμπάντανι, η οποία ταυτόχρονα βομβαρδίζεται από άρματα μάχης» ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους 34 πολίτες. Σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, έχουν σκοτωθεί και τρεις στρατιώτες.

Ακτιβιστές είπαν ότι στην πόλη Χομς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 24 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε σφοδρούς βομβαρδισμούς. Το καθεστώς από την πλευρά του κατηγόρησε για τις ταραχές αυτές τις «τρομοκρατικές συμμορίες».

Το Παρατηρητήριο ανέφερε επίσης ότι το πρωί τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στην κοινότητα Μαντάγια, κοντά στην Ζαμπάντανι. Στην επαρχία Ιντλίμπ έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες και ένα παιδί που χτυπήθηκαν από πύραυλο ο οποίος έπεσε σε ένα αγρόκτημα.

Στη Σαργάγια, στην επαρχία της Δαμασκού, ένας ενήλικος και ένα παιδί σκοτώθηκαν όταν το όχημά τους δέχτηκαν πυρά και στο Χαλέπι ένας 45χρονος σκοτώθηκε μέσα σε ένα λεωφορείο από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Sana, «τρομοκρατικές ομάδες επιτέθηκαν σε ένα οδόφραγμα του στρατού στην κοινότητα Μπάρα και σκότωσαν τρεις αξιωματικούς». Στο τηλεγράφημά του το πρακτορείο υποστηρίζει ότι πολλοί στρατιώτες έχουν απαχθεί.

Εξάλλου, η δημόσια τηλεόραση υποστήριξε ότι στη συνοικία Χαλντίγια της Χομς σημειώθηκε έκρηξη σε ένα κτίριο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν «πολλοί τρομοκράτες οι οποίοι κατασκεύαζαν αυτοσχέδιες βόμβες».