Για τρίτη φορά θα επιχειρήσουν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση της Βενεζουέλας και η αντιπολίτευση προκειμένου να επιλυθεί η πολιτική κρίση στη χώρα.

Οι προηγούμενες απόπειρες κατέληξαν σε αδιέξοδο και με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται, ενώ η επιδεινούμενη οικονομική κρίση στη Βενεζουέλα έχει οδηγήσει σε αύξηση του υποσιτισμού και της διάδοσης ασθενειών.

Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ότι, αν και ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έχει χρησιμοποιήσει τις συνομιλίες στο παρελθόν για να αποφύγει να εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων είναι απαραίτητος προκειμένου να διασφαλιστεί η δίκαιη και ελεύθερη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για το 2018.

Τον Σεπτέμβριο η αντιπολίτευση αποχώρησε από τις συνομιλίες καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση δεν εκπλήρωσε τους όρους που της είχε θέσει, μεταξύ αυτών η απελευθέρωση των ακτιβιστών της αντιπολίτευσης που κρατούνται και η δημιουργία μηχανισμών ώστε να επιτραπεί να εισέλθει στη χώρα ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό.

Ο βουλευτής Λουίς Φλορίδο, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στη διαδικασία διαλόγου, δήλωσε ότι θα ζητήσει τη σύσταση νέου εκλογικού συμβουλίου και θα πιέσει για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων,

Από την πλευρά του ο υπουργός Ενημέρωσης Χόρχε Ροντρίγκες επεσήμανε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter: «Ο διάλογος συνεχίζεται στις 15 Νοεμβρίου στη Δομινικανή Δημοκρατία». Τον Σεπτέμβριο οι δύο πλευρές είχαν «διερευνητικές συναντήσεις» με τη στήριξη του προέδρου της Δομινικανής Δημοκρατίας Ντανίλο Μεντίνα.