Φανταστείτε πως ένιωσε ένας διακινητής ναρκωτικών να βρει συμπτωματικά ένα κάρο ναρκωτικά στην ακτή.

Αυτό ακριβώς συνέβη στο «βαποράκι» Julian Underhill από το Νόρφολκ της Βρετανίας, που βρήκε σχεδόν 360 κιλά κοκαΐνης που είχε ξεβράσει η θάλασσα και πρόλαβε να αρπάξει ό,τι χωρούσε το κουβαδάκι του από το παράνομο προϊόν, συνολικής αξίας 56 εκατ. ευρώ.

Ο 34χρονος δεν κράτησε όμως το στόμα του κλειστό, κι έτσι συνελήφθη γρήγορα, καθώς τα νέα κυκλοφόρησαν σε όλη την περιθωριακή Αγγλία.

Ο τύπος έστειλε ακόμα και μήνυμα σε μια φίλη του για να κοκορευτεί για το κατόρθωμά του, ότι γέμισε τον κουβά του με την άσπρη σκόνη δηλαδή.

te-AP_199188857000

Ο εισαγγελέας Martin Ivory σχολίασε σχετικά: «Ο κατηγορούμενος είπε σε γραπτό μήνυμά του σε ένα άλλο άτομο πως είχε σκοντάψει πάνω σε αυτό που περιέγραψε ως ‘‘χρυσό εισιτήριο του Γουίλι Γουόνκα ,από την ταινία -Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας-, και εκτιμούσε πως το εύρημά του κυμαινόταν κάπου μεταξύ 22.000-33.000 ευρώ».

Η κοκαΐνη, καθαρότητας 94%, που βρισκόταν μέσα σε ταξιδιωτικούς σάκους και δοχεία, κατασχέθηκε άμεσα από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Αγγλίας.

Οι Αρχές πιστεύουν πως την είχαν δέσει οι λαθρέμποροι σε σημαδούρες στα ανοιχτά των ακτών του Νόρφολκ και παρασύρθηκε μετά από τους ανέμους και τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.

Ο Underhill είπε μάλιστα στην αστυνομία ότι δύο πακέτα του ενός κιλού ήταν ήδη ανοιγμένα όταν έφτασε εκείνος στην παραλία. Πρόλαβε ωστόσο να διακινήσει μέχρι τη σύντομη σύλληψή του κάπου 150 γραμμάρια κοκαΐνης.

Η δικαστής αναγνώρισε ωστόσο πως δεν ήταν ποτέ βαποράκι σκληρών ναρκωτικών, γι’ αυτό και δεν τον έστειλε στη φυλακή (έφαγε δύο χρόνια με αναστολή), αλλά σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης.