Σε φυλάκιση τριών μηνών καταδικάστηκε ο πιο διάσημος κωμικός του αραβικού κόσμου, ο Άντελ Ιμάμ, επειδή «προσέβαλε το Ισλάμ μέσω των ρόλων του» σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ο Ιμάμ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της σαραντάχρονης καριέρας του έχει συχνά διακωμωδήσει τις αρχές και τους πολιτικούς της χώρας του, έχει προθεσμία ενός μήνα για να ασκήσει έφεση στην απόφαση και θα παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η υπόθεση του ηθοποιού ήλθε στο προσκήνιο από τον Ασράν Μανσούρ, έναν δικηγόρο που έχει σχέσεις με ισλαμιστικές ομάδες, λίγες εβδομάδες αφότου οι ισλαμιστές κέρδισαν τις περισσότερες έδρες στο κοινοβούλιο, ανέφεραν δικαστικές πηγές.

Σύμφωνα με τον αιγυπτιακό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ahram online, ο Μανσούρ κατηγόρησε τον ηθοποιό ότι προσέβαλε το ισλάμ και τα σύμβολά του, όπως οι γενειάδες και το τζιλμπάμπ, ένα φαρδύ ρούχο που φορούν ορισμένοι μουσουλμάνοι.

Ανάμεσα στα έργα που ανέφερε ο δικηγόρος ήταν η ταινία «Morgan Ahmed Morgan». Ακόμη, του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 αιγυπτιακών λιρών (170 δολάρια).

Οι δικαστικές υποθέσεις κατά σκηνοθετών, ηθοποιών, καλλιτεχνών και διανοούμενων που κατηγορούνται ότι δε σέβονται το ισλάμ και τα σύμβολά του είναι κοινές στην Αίγυπτο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.