Στον πλήρη έλεγχο μαχητών πιστών στον τεθνεώτα πρώην ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, πέρασε η πόλη Μπάνι Ουάλιντ, που βρίσκεται περίπου 200 χλμ. νοτιοανατολικά της Τρίπολης. Οι υποστηρικτές του Καντάφι επιτέθηκαν σε μαχητές πιστούς στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, είπε ένας από τους επικεφαλής των μαχητών.

Οι πιστοί στον Καντάφι ένοπλοι ανέμιζαν πράσινα λάβαρα, σύμβολο πίστης στον συνταγματάρχη, στην πόλη. «Ελέγχουν την πόλη πλέον. Περιπλανιούνται στην πόλη» είπε το στέλεχος των ένοπλων που είναι πιστοί στο νέο καθεστώς μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής τουλάχιστον 4 μαχητές, που πρόσκεινται στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο και 20 τραυματίστηκαν.

Κάτοικος της πόλης είπε ότι οι δύο πλευρές χρησιμοποίησαν βαρύ οπλισμό, περιλαμβανομένων αντιαρματικών 106 χιλιοστών.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι οι μάχες έχουν σταματήσει και οι μαχητές που πρόσκεινται στο προηγούμενο καθεστώς ελέγχουν το κέντρο της Μπάνι Ουάλιντ.

Η πόλη ήταν μια από τις τελευταίες που παραδόθηκαν στους εξεγερμένους και πολλοί από τους κατοίκους τους αντιτίθενται στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.

Αξιωματούχος της πολεμικής αεροπορίας είπε ότι κινητοποιούνται μαχητικά για να σπεύσουν στην Μπάνι Ουάλιντ και στην Τρίπολη υπήρχαν ενδείξεις αύξησης των μέτρων ασφαλείας.