Δάσκαλοι απέτυχαν στα τεστ που είχαν ετοιμάσει για τους… 6χρονους μαθητές τους

Με πολιτικά κριτήρια γίνονταν οι διορισμοί, σύμφωνα με τον κυβερνήτη


ΚΟΣΜΟΣ
9:31
11/10/2017
Δάσκαλοι απέτυχαν στα τεστ που είχαν ετοιμάσει για τους… 6χρονους μαθητές τους
4
loading

Χιλιάδες δάσκαλοι δημοτικού στη Νιγηρία είναι αντιμέτωποι με απόλυση, καθώς δεν είχαν επαρκείς επιδόσεις στις εξετάσεις που είχαν ετοιμάσει για τους 6χρονους μαθητές τους, όπως μεταδίδει το BBC.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας Καντούνα, στον βορρά, 21.780 δάσκαλοι, τα δύο τρίτα του συνόλου, δηλαδή, δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν βαθμολογία υψηλότερη του 75% στα τεστ που δίνονται στους μαθητές τους.

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως 25.000 νέοι δάσκαλοι θα προσληφθούν για την αντικατάστασή τους.

«Η πρόσληψη δασκάλων στο παρελθόν είχε πολιτική βάση κι εμείς έχουμε την πρόθεση να το αλλάξουμε αυτό, φέρνοντας νέους δασκάλους, με προσόντα, για να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια της εκπαίδευσης σε αυτή την πολιτεία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνήτης τόνισε παράλληλα πως θα επιδιωχθεί καλύτερη κατανομή των διδασκόντων στην πολιτεία, καθώς σε κάποια μέρη η αναλογία δασκάλου – μαθητών είναι ένας προς εννέα και σε άλλα ένας προς εκατό.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar The Owl

  Μέχρι και η Νιγηρία κάνει ένα βήμα μπροστά για το σωστό στην παιδεία των νέων της, εμείς που υποτίθεται ότι βάζουμε την παιδεία και την μόρφωση των παιδιών μας σε πρώτη προτεραιότητα γιατί προσπαθούμε ακόμα να λύσουμε τα αυτονόητα???

 2. avatar Χρήστος

  Θα απολύσει Δ.Υ. Η Νιγηρία;;;;;;;

 3. avatar man1991

  μηπωσ να καναμε το ιδιο και εδω

 4. avatar Παναγιώτης-Με

  Να γίνει το ίδιο και εδώ! ΟΛΑ τα προβλήματα του τόπου μας εχουν την πηγή τους στην παιδεία. (η οποία ειναι τόσο εμπλεκόμενη με την πολιτική που μέχρι και πρωθυπουργό έβγαλε)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει