Όποιος διαπρέπει στη σχολική φυσική πρέπει να είναι αγόρι και έχει να ευχαριστεί τον τρόπο που κάνει την ανάγκη του. Αυτό μας λέει τουλάχιστον μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται πως είναι η όρθια στάση της ανδρικής ούρησης που δίνει στα αγοράκια το πάνω χέρι στη φυσική επιστήμη, καθώς μαθαίνοντας από μικρή ηλικία τις δυσκολίες της στόχευσης στη λεκάνη αποκτούν καλύτερη κατανόηση των νόμων της κίνησης!

Τα ευρήματα της μελέτης επιβεβαιώνονται εν μέρει και από παλιότερη έρευνα, η οποία βρήκε πως τα κοριτσάκια τα πάνε χειρότερα από τα αγοράκια στη φυσική. Μόλις το 1/3, για παράδειγμα, των κοριτσιών μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με τους νόμους της κίνησης, εκεί που τα αγόρια τα καταφέρνουν στα 2/3.

shutterstock719200594

Είναι και τα σπορ βέβαια που παίζουν οι μπόμπιρες που τους εξοικειώνουν με τις δύσκολες έννοιες της φυσικής, ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιούν. Ακόμα και τα κορίτσια που συμμετέχουν όμως σε αθλητικές δραστηριότητες συνεχίζουν να σημειώνουν χειρότερες επιδόσεις από τα αγόρια, κι έτσι πρέπει να ευθύνεται η όρθια στάση της ούρησης!

Όπως μας λέει η μελέτη, οι «παιχνιδιάρικες πρακτικές της ούρησης», όπως για παράδειγμα το πόσο μακριά μπορείς να ουρήσεις στη λεκάνη, είναι το κλειδί για την αγορίστικη επιτυχία στη φυσική ήδη από μικρή ηλικία.

Καθαρή επιστήμη…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.