Κομισιόν: Δεν ήταν νόμιμο το δημοψήφισμα στην Καταλονία

«Η βία δεν μπορεί να είναι ένα εργαλείο στην πολιτική»


ΚΟΣΜΟΣ
14:24
02/10/2017
Κομισιόν: Δεν ήταν νόμιμο το δημοψήφισμα στην Καταλονία
2
loading

«Σύμφωνα με το ισπανικό Σύνταγμα το χθεσινό δημοψήφισμα στην Καταλονία δεν ήταν νόμιμο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς εκφράζοντας τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Για την Επιτροπή και για τον πρόεδρο Γιούνκερ όπως έχει ειπωθεί επανειλημμένως πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα της Ισπανίας και πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης στην Ισπανία» είπε και πρόσθεσε: «Επαναλαμβάνουμε ότι νομικά η θέση αυτής της Επιτροπής αλλά και των προκατόχων της είναι ότι εάν ένα δημοψήφισμα που έχει οργανωθεί σύμφωνα με το ισπανικό Σύνταγμα κατέληγε σε κάποια εδαφική αποχώρηση, τα εδάφη αυτά θα βρίσκονταν εκτός Ε.Ε.».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνεχίζοντας, ο Μ. Σχοινάς σημείωσε ότι πέρα από τα νομικά ζητήματα η Επιτροπή πιστεύει ότι «είναι καιροί για ενότητα και σταθερότητα όχι για διαιρέσεις και κατακερματισμούς». Ο ίδιος κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές «να περάσουν γρήγορα από την αντιπαράθεση στο διάλογο». «Η βία δεν μπορεί να είναι ένα εργαλείο στην πολιτική» ανέφερε και υπογράμμισε ότι η Επιτροπή έχει «εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Μαριάνο Ραχόι να διαχειριστεί αυτή τη δύσκολη διαδικασία με πλήρη σεβασμό στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και στο ισπανικό Σύνταγμα».

Τέλος, ο ίδιος εκπρόσωπος ανέφερε ότι το γραφείο του προέδρου Γιούνκερ και του πρωθυπουργού της Ισπανίας βρίσκονταν σε επαφή καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ενώ έχει προγραμματιστεί για σήμερα τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar PanosGianaros

    ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ .......... ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ,,,,,, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΓΩ ΤΟΤΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΩ....????

  2. avatar 1647

    Ο έξυπνος παραδέχεται , ο πονηρός δικαιολογείται και ο χαζός επιμένει .........κύριε Ραχοι και η παρέα σου

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει