Ο αντιπρόεδρος του Ιράν, Μοχαμάντ Ρεζά Ραχιμί, κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι βρίσκονται πίσω από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του ιρανού πυρηνικού επιστήμονα, υπογραμμίζοντας πως αυτού του τύπου οι επιθέσεις δεν θα σταματήσουν την «πρόοδο» στον τομέα αυτό.

«Αυτή η τρομοκρατική ενέργεια, που πραγματοποιήθηκε από τους πράκτορες της καταπίεσης (σ.σ.: ΗΠΑ) και του σιωνιστικού καθεστώτος, έχει στόχο να εμποδίσει τους επιστήμονές μας να υπηρετήσουν» τη χώρα τους, δήλωσε ο Ραχιμί, τον οποίο επικαλέσθηκε η κρατική τηλεόραση.

«Αυτοί που προσποιούνται ότι πολεμούν την τρομοκρατία βάζουν σήμερα στόχο τους επιστήμονές μας, όμως πρέπει να ξέρουν πως αυτοί οι τελευταίοι είναι περισσότερο αποφασισμένοι παρά ποτέ (…) να προχωρήσουν στο δρόμο της επιστημονικής προόδου», δήλωσε ο Ραχιμί.

Ο Μοσταφά Αχμαντί Ροσάν, χημικός μηχανικός και ένας από τους υποδιευθυντές της εγκατάστασης εμπλουτισμού ουρανίου της Νατάνζ, σκοτώθηκε από την έκρηξη μιας μαγνητικής βόμβας τοποθετημένης στο αυτοκίνητό του, το οποίο οδηγούσε κοντά στο πανεπιστήμιο Αλαμέχ Ταμπαταμπάι, στην ανατολική Τεχεράνη.