Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ προηγείται πλέον των άλλων αντιπάλων του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων σε εθνικό επίπεδο, αλλά εξακολουθεί να υπολείπεται του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον αγώνα για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση των Reuters/Ipsos που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Τριάντα τοις εκατό των Ρεπουμπλικάνων που ρωτήθηκαν θα ψήφιζαν υπέρ του Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, σε σύγκριση με ένα 18% πριν από ένα μήνα.

Ο «κοντινότερος» αντίπαλός του στη δημοσκόπηση είναι ο Νιούτ Γκίνκριτς, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος εξασφαλίζει 20% υποστήριξης, κάτω από το 28% του Δεκεμβρίου.

Ο Δημοκρατικός Ομπάμα, ξεπερνά κατά πολύ όλους τους υποψηφίους των Ρεπουμπλικάνων. Η σταθεροποίηση της οικονομίας τον ώθησε στο 48% των προτιμήσεων σε σύγκριση με το 43% του Ρόμνεϊ, μια διαφορά πέντε ποσοστιαίων μονάδων.

Το φαβορί των Ρεπουμπλικάνων κερδίζει πάντως έδαφος σε σχέση με τον Ομπάμα, καθώς τον Δεκέμβριο υπολειπόταν του προέδρου κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.