Μια καμπάνια ιστοσελίδας, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα σε νεαρές φοιτήτριες να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους, αρκεί να βγουν ερωτικό ραντεβού με έναν sugar daddy έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στα βελγικά πανεπιστήμια.

Βαν περιφέρονται γύρω από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, έχοντας πάνω τους το μήνυμα: «Γεια σας φοιτήτριες! Βελτιώστε την καθημερινότητά σας, έπειτα από ραντεβού με έναν sugar daddy».

Πολιτικοί φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν ήδη πάρει μέτρα για να σταματήσουν την καμπάνια. Το αντίστοιχο site με έδρα τη Νορβηγία είναι ήδη στη… μπούκα από τις Αρχές, για την προβολή μιας αντίστοιχης καμπάνιας στη σκανδιναβική χώρα.

Η πρακτική του «πατερούλη», που… υιοθετεί κορίτσια για ερωτικούς σκοπούς, καλύπτοντας τα έξοδά τους, είναι συνήθης στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς κυκλοφορούν πολλά σχετικά applications. Όμως, στις προαναφερθείσες χώρες (Βέλγιο και Νορβηγία) τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά.

Όπως αναφέρει το BBC, εκτός από τα μηνύματα στα βανάκια, ο ιστότοπος έστειλε πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα και δελτία Τύπου, προσβλέποντας ότι μέχρι το 2018 θα έχει προσελκύσει 300 χιλιάδες μέλη στο Βέλγιο.

Ο άνθρωπος πίσω από την ιστοσελίδα, ο Νορβηγός Σίγκουρντ Βένταλ, είπε στα βελγικά ΜΜΕ ότι το site του δεν προωθεί την πορνεία, αν και ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα «κινούν» κάθε τέτοιου είδους σχέση…