Μερικές μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση του ότι επιστρέφει στο Τέξας για να επανεκτιμήσει τον προεκλογικό του αγώνα για τον Λευκό Οίκο, ο Ρεπουμπλικάνος Ρικ Πέρι δήλωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει την εκστρατεία του στη Νότια Καρολίνα, όπου θα γίνουν προκριματικές εσωκομματικές εκλογές στις 21 Ιανουαρίου.

Ο κυβερνήτης του Τέξας εξασφάλισε τη «μακρινή» πέμπτη θέση στις εκλογές της Αιόβα την Τρίτη, ένα αποτέλεσμα που εγείρει ερωτήματα σχετικά με την βιωσιμότητα της εκστρατείας του.

Σήμερα όμως ο Πέρι έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter: «Το επόμενο σκέλος του μαραθωνίου είναι η πολιτεία της Νότιας Καρολίνας. . . Νότια Καρολίνα ερχόμαστε».

Η κίνηση αυτή εξασφαλίζει ότι ο Πέρι θα ανταγωνιστεί τους συντηρητικούς Ρικ Σαντόρουμ και Νιουτ Γκίνγκριτς για την υποστήριξη του μπλοκ των Ευαγγελικών Χριστιανών ψηφοφόρων της Νότιας Καρολίνας.

Η πολιτεία αυτή θεωρείται ευρέως ως το επόμενο πιθανό εμπόδιο για τον Μιτ Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, ο οποίος δυσκολεύεται να εξασφαλίσει υποστήριξη από τους συντηρητικούς Ρεπουμπλικάνους.