Ρεαλιστικά αντίγραφα γνωστών πιάτων σε μέγεθος κέρματος κατασκευάζει μια αγγλίδα σεφ με την κόρη της, αποδεικνύοντας έτσι και με έναν άλλο τρόπο τη σχέση μεταξύ μαγειρικής και τέχνης.

Το εντυπωσιακό με τις μινιατούρες της Aileen Tucker και της Gail είναι οι εκπληκτικές λεπτομέρειες που διαθέτουν παρά το μέγεθός τους. Το ροκφόρ έχει τις απαραίτητες λεπτές μπλε κηλίδες, το κρέας τα άσπρα τμήματα λίπους και φυσικά τα φύλα των λαχανικών διακρίνονται καθαρά. Για να πετύχουν τις λεπτομέρειες αυτές, οι δύο καλλιτέχνιδες χρησιμοποιούν μεγεθυντικούς φακούς!

Η 84χρονη σήμερα Aileen Tucker, ξεκίνησε να κατασκευάζει τις μινιατούρες αυτές πριν από 20 χρόνια καθώς ένα πρόβλημα στη μέση την ανάγκασε να παραμείνει καθηλωμένη στο κρεβάτι για καιρό.

Οι μινιατούρες των φαγητών που έφτιαχνε αρχικά, ήταν μοντέρνα πιάτα. Ωστόσο, όταν διαπίστωσε πως τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά, ξεκίνησε να ψάχνει συνταγές και τυπικά πιάτα παλαιότερων περιόδων, όπως λχ. της Βικτωριανής, και στη συνέχεια να τα αναπαριστά. Για μια ακόμη φορά, ο σεβασμός και η σημασία στην παραμικρή λεπτομέρεια είναι αυτό που ξεχωρίζει στη δουλειά της.

«Μέχρι τη Γεωργιανή εποχή οι ντομάτες δεν θεωρούνταν υγιεινό προϊόν, γι’ αυτό δεν χρησιμοποιούνταν ποτέ σαν γαρνιτούρα. Αντίθετα χρησιμοποιούσαν ραπανάκια και κόκκινα κρεμμύδια», εξηγεί η Aileen, προσέχοντας τα υλικά που θα έχουν τα μικροσκοπικά πιάτα που θα σχεδιάσει!