Χιλιάδες Υεμενίτες πραγματοποίησαν χθες διαδήλωση στη Σανάα ζητώντας την παραπομπή στη δικαιοσύνη του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και των υπευθύνων για το θάνατο την προηγούμενη εβδομάδα 13 αντικυβερνητικών διαδηλωτών, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η διαδήλωση κατά του Σάλεχ πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο Σίτιν σε μία συνοικία στη βόρεια Σανάα. Την ίδια ώρα οπαδοί του Σάλεχ είχαν συγκεντρωθεί μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Λεωφόρο Σαμπίν στη νότια Σανάα, έπειτα απο έκκληση του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου, του κόμματος του προέδρου της  Υεμένης.

Το Γενικό Λαϊκό Κογκρέσο είχε ανακοινώσει χθες Πέμπτη ότι οι υποστηρικτές του θα επιστρέψουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν υπέρ του Σάλεχ, καθώς είχαν σταματήσει τις διαμαρτυρίες όπως όριζε η ειρηνευτική συμφωνία που  συνέταξαν οι χώρες του Κόλπου για να αποφευχθεί ο εμφύλιος στην Υεμένη.

Το κόμμα του Σάλεχ ανακοίνωσε ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις για να απαντήσουν στους αντιπάλους του προέδρου που συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα αψηφώντας τον όρο της συμφωνίας που ορίζει ότι  πρέπει να σταματήσουν όλες οι διαδηλώσεις.

“Όταν δεχθήκαμε την πρωτοβουλία (των χωρών) του Κόλπου είπαμε όλοι ότι θα σταματήσουμε τις διαμαρτυρίες ώστε η ζωή να επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς, όμως η αντιπολίτευση συνέχισε τις διαδηλώσεις, οπότε επιστρέψαμε κι εμείς”, δήλωσε  ο Μουράντ αλ Ούνσι, οπαδός του Σάλεχ.