Την ζωή σε δυο αστυνομικούς στοίχισε σήμερα η επίθεση καμικάζι στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Τιαρέτ της δυτικής Αλγερίας, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Ennahar TV.

Σύμφωνα με το επίσημο αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων APS, το οποίο επικαλείται την ηγεσία της αστυνομίας, ο καμικάζι, ο οποίος φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, εμποδίστηκε να μπει μέσα στο κτίριο της αστυνομίας από έναν αστυνομικό, ο οποίος όρμησε πάνω του και σκοτώθηκε από την έκρηξη.

«Ένας από τους αστυνομικούς σε μια πράξη ανδρείας έπεσε πάνω στον δράστη για να προστατεύσει τους συναδέλφους του στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος», μετέδωσε το APS σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένας δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση, αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Αυτή ήταν η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας στην Αλγερία εδώ και πολλούς μήνες. Τον Απρίλιο ένας ένοπλος επιχείρησε να ανατιναχθεί σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Κόνσταντάιν και ένας άλλος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών στην προσπάθειά του να πραγματοποιήσει επίθεση στην ίδια πόλη τον Φεβρουάριο.

Οι βομβιστικές επιθέσεις και οι επιθέσεις εν γένει έχουν γίνει σπανιότερες στην Αλγερία μετά το τέλος του πολέμου που διεξήγαγε η χώρα στη δεκαετία του 1990 εναντίον ένοπλων ισλαμιστών και κατά τον οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι. Όμως η αλ-Κάιντα και μικρές ταξιαρχίες μαχητών που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται.