Ιράν συνέχεια… με τον ιρανό Πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ να δηλώνει πως οι απώλειες από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου σκόπιμα διογκώθηκαν, σε μία νέα όξυνση της αντιπαράθεσής του με τις ΗΠΑ, λίγες ημέρες αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε εκφράσει τη βούλησή του για διαπραγματεύσεις.

Συγκεκριμένα, σε ομιλία του σε εκδήλωση στην Τεχεράνη, ο Αχμαντινετζάντ δήλωσε: «Ποια είναι η ιστορία της 11ης Σεπτεμβρίου; Επί πέντε με έξι ημέρες και με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης, διαμόρφωσαν και προετοίμασαν την κοινή γνώμη έτσι ώστε ο καθένας να θεωρεί πως ήταν δικαίωμά τους να επιτεθούν στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν… Ανακοίνωσαν πως 3.000 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στο γεγονός, όμως δεν υπάρχουν αναφορές που αναφέρουν τα ονόματά τους. Μπορεί εσείς να τα είδατε, εγώ όμως όχι».
Σημειώνεται ότι στο διαδίκτυο υπάρχει διαθέσιμος κατάλογος με τα ονόματα των συνολικά 2.995 νεκρών της 11ης Σεπτεμβρίου από 90 χώρες.

Ο ιρανός Πρόεδρος υποστηρίζει πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως ο αριθμός των νεκρών στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου ήταν τόσο υψηλός όσο παρουσιάσθηκε και πως οι «Σιωνιστές» που εργάζονταν εκεί είχαν ειδοποιηθεί μία ημέρα πριν να μην μεταβούν στην εργασία τους. Επίσης, πρόσθεσε πάλι πως η επίθεση χρησιμοποιήθηκε ως πρόφαση για να εισβάλουν οι ΗΠΑ στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Στη σημερινή του ομιλία, ο Αχμαντινετζάντ επανέλαβε την πεποίθησή του πως το Ολοκαύτωμα χαλκεύτηκε ώστε να δικαιολογήσει την δημιουργία του Ισραήλ: «Μηχανεύθηκαν ένα γεγονός, το ούτως καλούμενο Ολοκαύτωμα, το οποίο αργότερα χρησιμοποίησαν ως βάση για την αθώωση μίας ολόκληρης ομάδας».