Η κόντρα ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα και η ανταλλαγή απειλών συνεχίζεται αμείωτη. Η κοινή γνώμη των ΗΠΑ φυσικά δεν θα μπορούσε να μένει αμέτοχη σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα παγκόσμιας ασφάλειας. Μια δημοσκόπηση του CNΝ έδειξε ότι περίπου το 50% των Αμερικάνων «θα υποστήριζαν στρατιωτική δράση ενάντια στο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν».

Τι γίνεται όμως όταν ρωτήσεις πολίτες των ΗΠΑ να σου δείξουν σε ένα χάρτη που βρίσκεται αυτή η μικρή αλλά επικίνδυνη χώρα; Ο γνωστός παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ εξέθεσε όσους ερωτήθηκαν μιας και οι περισσότεροι δεν ήξεραν καν που πέφτει η χώρα που θα ήθελαν να βομβαρδίσει ο Τραμπ, στο χάρτη.

Το γκάλοπ έγινε στη Λεωφόρο του Χολιγουντ στο Λος Άντζελες και η πρώτη κυρία μπήκε δυνατά: «Θέλω να λάβουμε στρατιωτικά μέσα απέναντι στη Βόρεια Κορέα, αλλά είμαι κακή στη γεωγραφία», δείχνοντας με το χέρι της την περιοχή του Καναδά, της Αλάσκα και της Αρκτικής…

Η επόμενη κοπέλα που ρωτήθηκε σχολίασε πως «δεν θυμάμαι καθόλου που είναι», δείχνοντας τη Μέση Ανατολή, ενώ η επόμενη χωρίς να το πολυσκεφτεί έδειξε τη Βόρεια… Ευρώπη.

Μία άλλη κοπέλα παραδέχθηκε πως «είμαι πολύ καλή στη γεωγραφία αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ που βρίσκεται η Β. Κορέα» με το δάχτυλο να πηγαίνει κάπου μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

Πάντως μεγάλη επιτυχία σε ενδεχόμενο βομβαρδισμό των ΗΠΑ είχαν ο Καναδάς, η Αρκτική και η Αλάσκα καθώς πολλοί από τους ερωτηθέντες πιστεύουν πως εκεί κρύβεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν.