Το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό χωρίς τον σύζυγό της θα κάνει η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, κι αυτό «για χάρη» του πρίγκιπα Χάρι. Τον Σεπτέμβριο η Τραμπ θα ταξιδέψει στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στο Τορόντο, για να δώσει το «παρών» στα Invictus Games.

Ο χάρι είχε εξαιρετικές σχέσεις με την προκάτοχο της Μελάνια στον Λευκό Οίκο. Η Μισέλ Ομπάμα τον είχε συνοδέψει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης-αστραπή που είχε κάνει στις ΗΠΑ στα τέλη Οκτωβρίου 2015 για να προωθήσει τη δεύτερη διοργάνωση των Invictus Games. Και στην τελετή έναρξης ήταν στο πλευρό του.

Οι αγώνες που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 2014, με πρωτοβουλία του μικρότερου γιου του πρίγκιπα Κάρολου και της Νταϊάνας, είναι ένα είδος Παραολυμπιάδας, στην οποία διαγωνίζονται σε 12 αθλήματα άνδρες και γυναίκες από 17 χώρες, όλοι πρώην στρατιωτικοί, τραυματίες ή ανάπηροι.

Όπως γράφει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο πληροφορίες από το Paris Match, η Μελάνια Τραμπ φαίνεται να βαδίζει στα βήματα της Μισέλ Ομπάμα κι έτσι ετοιμάζεται να ταξιδέψει τον Σεπτέμβριο στο Τορόντο. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε στα τέλη Ιουλίου ότι η Μελάνια «θα ηγηθεί της αμερικανικής αντιπροσωπείας των 90 αθλητών που προβλέπεται να μετάσχουν στους αγώνες από τις 23 έως τις 30 Σεπτεμβρίου».