Ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης δήλωσε ότι η Νομική Υπηρεσία θα μελετήσει τη σημερινή απόφαση του Κακουργιοδικείου για την αθώωση των κατηγορουμένων στην υπόθεση της συντριβής, το 2005, του αεροσκάφους της εταιρείας «ΗΛΙΟΣ», που οδήγησε στο θάνατο 121 ανθρώπων.

Σε δήλωση του στο ΡΙΚ, ο κ. Κληρίδης είπε ότι θα εξεταστεί κατά πόσον θα μπορούν να ληφθούν οποιαδήποτε μέτρα, δηλαδή έφεση σε σχέση με την εν λόγω απόφαση. Σημείωσε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο έφεσης ανάλογα με το περιεχόμενο της απόφασης. Θα εξετασθεί επίσης, ανέφερε, κατά πόσο η οποιαδήποτε έφεση θα έχει πιθανότητες επιτυχίας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής συγγενών των θυμάτων, Νικόλας Γιασουμής, δήλωσε ότι «απόδοση δικαιοσύνης θα ήταν η καταδίκη των κατηγορουμένων».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής υπό τον δικαστή Παναγιώτη Καλλή, το οποίο, είπε, ουδέποτε δόθηκε στη δημοσιότητα. Ο ίδιος ο κύριος Καλλής, συνέχισε, έκανε δήλωση σε εβδομαδιαία εφημερίδα και είπε πως υπήρχαν οι ένοχοι και μπορούσαν να τιμωρηθούν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής συγγενών των θυμάτων κάλεσε τη Γενική Εισαγγελία να προχωρήσει στις συγκεκριμένες διαδικασίες, δηλαδή την έφεση, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα αυτή να είναι καταδικαστική.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι λυπάται ειλικρινά και κατανοεί πλήρως τα αισθήματα των συγγενών των θυμάτων. Σημείωσε, ωστόσο, ότι «η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητη και δεν εναπόκειται στους πολιτικούς να κρίνουν αποφάσεις δικαστηρίων».