Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων έχει απορρίψει τις μισές από τις σχεδόν 25.000 προσφυγές που υποβλήθηκαν από τούρκους πολίτες οι οποίοι επλήγησαν από τις διώξεις που ακολούθησαν την περυσινή αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση και 150.000 απολύθηκαν στην καταστολή που ακολούθησε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία κατηγορεί τον ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, και το δίκτυο των οπαδών του για το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σε δήλωσή του, το υπουργείο επικαλείται μια απόφαση του ΕΔΑΔ το οποίο απέρριψε μια προσφυγή τούρκου δημόσιου λειτουργού, που παύθηκε μετά το πραξικόπημα, λέγοντας ότι θα έπρεπε να προσφύγει σε μια τουρκική επιτροπή η οποία συστάθηκε για να αποφαίνεται σχετικά με προσφυγές.