Οι συγκρούσεις στο Κάιρο ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και αντιπάλους της στρατιωτικής ηγεσίας συνεχίστηκαν για τέταρτη μέρα, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 13.

Αστυνομικοί και στρατιώτες κάνοντας χρήση ροπάλων και δακρυγόνων, απομάκρυναν τη νύχτα από την πλατεία Ταχρίρ τους διαδηλωτές που τους λιθοβολούσαν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, εκατοντάδες διαδηλωτές επέστρεψαν στην πλατεία το πρωί καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αποσυρθεί πίσω από τα οδοφράγματα στους δρόμους που οδηγούν στο Κοινοβούλιο.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν καταδίκασε την υπέρμετρη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών που αύξησε το χάσμα ανάμεσα στους Αιγύπτιους για το ρόλο του στρατού και σκίασε τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία της» για τη βία και κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας «να σεβαστούν και να προστατεύσουν τα οικουμενικά δικαιώματα όλων των Αιγυπτίων».

Σύμφωνα με πηγή του στρατού, 164 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από την Παρασκευή, ενώ πηγή των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε ότι ένας 26χρονος πέθανε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση.