Οι αστυνομικές αρχές της Δανίας συνέλαβαν 19 Δανούς στο πλαίσιο ευρείας ευρωπαϊκής επιχείρησης που διεξήχθη κατά της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας της χώρας.

Οι συλληφθέντες είναι άνδρες ηλικίας 24 ως 55 ετών. «Όλοι αυτοί συνελήφθησαν για κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας», επιβεβαίωσε ο αξιωματούχος του εθνικού κέντρου έρευνας για το ηλεκτρονικό έγκλημα Λαρς Ούντερμπιεργκ.

Η αστυνομία κατέσχεσε επίσης 59 υπολογιστές και 2.430 εξωτερικά τμήματα (σκληρούς δίσκους, φορητές μνήμες USB, DVD, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Η αστυνομία θα εξετάσει τους υπολογιστές αυτούς, αλλά αυτή είναι μια πολύ μακρά διαδικασία που μόλις αρχίσαμε» σημείωσε ο Ούντερμπιεργκ, διευκρινίζοντας ότι οι ύποπτοι δεν τέθηκαν υπό κράτηση.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο ευρωπαϊκής επιχείρησης που ξεκίνησε στις αρχές του 2011 η Europol με κωδική ονομασία «επιχείρηση Ίκαρος».

Η επιχείρηση αυτή βοήθησε στον εντοπισμό 269 υπόπτων και στη σύλληψη 112 υπόπτων σε 22 χώρες, ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα η Europol.