Στους ρυθμούς της επιβεβαιωμένης αυριανής παρουσίας του γ.γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κινείται από το πρωί η 8η μέρα της διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κρανς Μοντανά της Ελβετίας. Με τους ρυθμούς εργασιών να ανεβαίνουν κατά την τρίτη ημέρα της σκληρής διαπραγμάτευσης για το κρίσιμο κεφάλαιο των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

Οι προγραμματισμένες πρωινές συνεδριάσεις των δύο τραπεζιών αναβλήθηκαν, κατόπιν αιτήματος της ελληνοκυπριακής πλευράς, στην οποία συμφώνησε και η τουρκοκυπριακή και μετατέθηκαν για το βράδυ, το μεν «τραπέζι 2» για τις εσωτερικές πτυχές στις 18:00 (19:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) το δε «τραπέζι 1» για τις Εγγυήσεις και την Ασφάλεια στις 19:30 (20:30), αναφέρει η ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Ελβετία.

Η Τετάρτη (05/07) είναι μία ημέρα έντονων διεργασιών και διαβουλεύσεων ενόψει της αυριανής παρουσίας του γγ του ΟΗΕ στη Διάσκεψη. Στο πλαίσιο αυτό έγινε και η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Βρετανό ομόλογό του επί ευρωπαϊκών θεμάτων, σερ Άλαν Ντάνκαν, ο οποίος επέστρεψε και πάλι χθες στο Κρανς Μοντανά, για να λάβει τη θέση του ως επικεφαλής της βρετανικής αντιπροσωπείας στη διάσκεψη.