Τραγωδία σε χιονοδρομικό κέντρο στην Ινδία

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα πεύκο έπεσε σε εναέριο βαγόνι τελεφερίκ


ΚΟΣΜΟΣ
21:20
25/06/2017
Τραγωδία σε χιονοδρομικό κέντρο στην Ινδία
1
loading

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα πεύκο έπεσε σήμερα πάνω σε τελεφερίκ χιονοδρομικού κέντρου στο ινδικό Κασμίρ.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι τουρίστες, ενώ διασώθηκαν άλλοι περίπου 150 άνθρωποι που μεταφέρθηκαν με άλλα εναέρια βαγόνια, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι.

Η τραγωδία έγινε στο χειμερινό θέρετρο Γκούλμαργκ, που προτιμούν οι ξένοι τουρίστες κατά τους θερινούς μήνες, όταν ένα πεύκο έπεσε πάνω σε ένα βαγόνι του τελεφερίκ, με συνέπεια ν΄ αποχωριστεί από εναέριο καλώδιο και να πέσει στο έδαφος, από ύψος δεκάδων μέτρων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Θα επικαλεστώ το δικαίωμα της ανωνυμίας.

    Καλησπέρα, δεν συνηθίζω να σχολιάζω σε site, αλλά επειδή το θέμα με ενδιαφέρει πολύ και επειδή ο λόγος σου δεν έχει συνήθως σχέση με τα "σχόλια" και τις αντιπαραθέσεις που συχνά βλέπω σε αυτό το site θα μου επιτρέψεις και μένα μερικές ερωτήσεις και απόψεις.
    Το ότι καμία επιστήμη αυτήν την στιγμή δεν προσφέρει ακράδαντες αποδείξεις για την εξέλιξη/δημιουργία ή (κατά άλλες επίσης επιστημονικές/φιλοσοφικές θεωρίες) αιωνιότητα του σύμπαντος και της ζωής είναι πραγματικότητα. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν θα υπάρχουν μελλοντικά αποδείξεις (που θα οδηγούν στην υιοθέτηση κάποιας από τις υπάρχουσες θεωρίες ή στην ανάδειξη κάποιας νέας). Το να το αποκλείσουμε αυτό, στην παρούσα χρονική στιγμή είναι σαν να παραδεχόμαστε ότι γνωρίζουμε τα πάντα για τον άνθρωπο, (π.χ τον εγκεφαλό του, την κοινωνία του ή ακόμη και τις αισθήσεις του). Υπάρχει ωστόσο μια βασική διαφορά μεταξύ θρησκειών και επιστήμης. Και αυτή είναι ότι στην επιστήμη προτείνουμε θεωρίες (χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερες ενδείξεις), προσπαθούμε να βρούμε ατράνταχτες αποδείξεις και φυσικά είμαστε (σε πολλές περιπτώσεις τουλάχιστον) έτοιμη να πούμε/παραδεχτούμε αν μια θεωρία είναι λάθος ή ανεπαρκής να εξηγήσει κάποια φαινόμενα (αυτήν την στιγμή). Δεν έχουμε πρόβλημα δε, να απαρνηθούμε εντελώς μια θεωρία που αποδείχτηκε λάθος. Οι θρησκείες αντίθετα βασίζονται στην "απόλυτη" αλήθεια (η οποία μπορεί και να διαφέρει για διαφορετικές θρησκείες) και δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να αναθεωρήσουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει