Κινητές αξίες, που είχε στην κατοχή της η Μαφία και η συνολική τους αξία αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, κατέσχεσε τις τελευταίες ημέρες η ιταλική αστυνομία.

Τούτο έγινε, όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος των Καραμπινιέρων, με αλλεπάλληλες εφόδους σε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (τουριστικές, εμπορικές, παρα-τραπεζικές), σε ακατοίκητα οικόπεδα, σε σταθμευμένα οχήματα ιδιωτικής χρήσης, στη ντισκοτέκ στο Ρίμινι «Το παραλιακό Καφέ», ενώ κατόπιν δικαστικής αδείας δεσμεύθηκε από τις διωκτικές αρχές και αριθμός τραπεζικών λογαριασμών.

Εχει προηγηθεί χρονικά η εξάρθρωση του μαφιόζικου δικτύου «Καζαλέζι» μέσω της σύλληψης 57 συνολικώς μελών του, με προεξάρχοντα τον «επιχειρηματία» Τζαγκαρία.

Ο Τζαγκαρία μέσω συμβολαίων, προσλήψεων και κτήσης πόρων «ήλεγχε την οικονομική ζωή, απ’ άκρου σ’ άκρο όλης της Ιταλίας», είχαν ανακοινώσει λίγο μετά τη σύλληψή του οι διωκτικές αρχές.

Πολύτιμες πληροφορίες για το δίκτυο της «Καμόρα», «Καζαλέζι», περιείχοντο στο βιβλίο –προϊόν πολυετούς δημοσιογραφικής έρευνας– «Gomorra» του δημοσιογράφου Ρομπέρτο Σαβιάνο. Βάσει του περιεχομένου αυτού του βιβλίου γυρίστηκε μια κινηματογραφική ταινία.