Το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου RQ-170 που αναχαιτίστηκε από το Ιράν την Κυριακή, είχε εισέλθει 250 χιλιόμετρα εντός του ιρανικού εναέριου χώρου και η Τεχεράνη ζήτησε από τον ΟΗΕ να καταδικάσει αυτή την «παραβίαση» μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν στην ηλεκτρονική του σελίδα, επικαλούμενο επιστολή στον ΟΗΕ.

Σε αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας, η ιρανική κυβέρνηση δήλωσε ότι «το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου RQ-170 παραβίασε τον εναέριο χώρο του Ιράν και είχε εισέλθει 250 χλμ. στο εσωτερικό του πριν βρεθεί αντιμέτωπο με τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις».

Το Ιράν προειδοποίησε «να μην επαναληφθούν τέτοιες ενέργειες» διαμαρτυρόμενο έντονα κατά της παραβίασης αυτής των διεθνών κανόνων από την αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το κείμενο της επιστολής.

Στην επιστολή που απηύθυνε στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, στο Γενικό Γραμματέα και τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η Τεχεράνη ζήτησε από τον ΟΗΕ να καταδικάσει αυτήν την παραβίαση.