Η Μαριέλα Κάστρο, κόρη του Κουβανού ηγέτη Ραούλ Κάστρο, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από την προεδρία τον Φεβρουάριο του 2018, δήλωσε πως δεν θέλει να τεθεί υποψήφια για τον προεδρικό θώκο, αν και τόνισε πως υπάρχει χώρος για εκπλήξεις κατά την διαδικασία διαδοχής.

Ο άμεσος διάδοχος του 85χρονου Κάστρο είναι ο 57χρονος πρώτος αντιπρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ. Άλλα ονόματα που έχουν ακουστεί ως υποψήφιοι διάδοχοι του Κάστρο είναι ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, γιος του νυν προέδρου και ένας από τους πιο στενούς του συνεργάτες του Κουβανού προέδρου, ο υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες.

Η 54χρονη Μαριέλα Κάστρο, βουλευτής και διευθύντρια του Κουβανέζικου Εθνικού Κέντρου για την Σεξουαλική Αγωγή (CENESEX) απέφυγε να δώσει σήμερα σαφή απάντηση όταν ρωτήθηκε για το θέμα σε μια συνέντευξη Τύπου του Κέντρου.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες της Κούβας είναι υποψήφιοι», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Δεν λέω ‘Είμαστε’, καθώς δεν θα επιτρέψω ποτέ στον εαυτό μου να τεθώ υποψήφια για ένα τέτοιο μεγάλο καθήκον», τόνισε.

«Κάποιες φορές προσανατολίζεσαι προς μια κατεύθυνση και τότε ξαφνικά, κοιτάς αλλού και λες: ‘Πόσο ενδιαφέρον είναι αυτός ο άνθρωπος τον οποίο δεν είχα προσέξει’, δήλωσε. «Υπάρχουν πάντα εκπλήξεις», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κουβανοί ειδικοί τονίζουν πως ο Ντίας-Κανέλ έχει ένα σαφές προβάδισμα για την διαδοχή στην προεδρία της χώρας, καθώς η κυβέρνηση φαντάζει απίθανο να θελήσει να θέσει σε κίνδυνο την πολιτική σταθερότητα, διορίζοντας κάποιον άλλο στον προεδρικό θώκο με μικρότερη νομιμοποίηση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.