Γερμανός ιστορικός υποστηρίζει ότι ο Χίτλερ ζούσε σε σπίτι Εβραίου

«Θίερστρασε 41: Ο ενοικιαστής Χίλτερ, ο Εβραίος ιδιοκτήτης του και το πρόβλημα αποκατάστασης»


ΚΟΣΜΟΣ
17:44
10/04/2017
Γερμανός ιστορικός υποστηρίζει ότι ο Χίτλερ ζούσε σε σπίτι Εβραίου
loading

Ένας γερμανός ιστορικός υποστηρίζει ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ζούσε επί σχεδόν μία δεκαετία σε ένα σπίτι που ανήκε σε έναν Εβραίο έμπορο.

Ο Paul Hoser ισχυρίζεται ότι ο Χίτλερ ζούσε στην οδό Θίερστρασε 41 στην περιοχή Λέχελ στο Μόναχο από το 1920 μέχρι το 1929. Η διαμονή αυτή διακόπηκε όταν μεταφέρθηκε στη φυλακή του Λάντσμπεργκ για να εκτίσει την ποινή του για το αποτυχημένο πραξικόπημα στη Βαυαρία.

Σύμφωνα με τον ιστορικό, το σπίτι αυτό αγοράστηκε το 1921 από τον Χιούγκο Ερλάνγκερ. Η έρευνα του Hoser καταδεικνύει ότι ο Χίτλερ αντιμετώπιζε τον εβραϊκής καταγωγής ιδιοκτήτη του σπιτιού «με ευγένεια», παρά τον αντισημιτισμό του, που στη συνέχεια συνέβαλε στη δολοφονική πολιτική των Ναζί εναντίον τον Εβραίων, όπως γράφει η Daily Mail.

O Hoser, ο οποίες έχει γράψει το βιβλίο «Θίερστρασε 41: Ο ενοικιαστής Χίλτερ, ο Εβραίος ιδιοκτήτης του και το πρόβλημα αποκατάστασης», αποκαλύπτει πως ο Ερλάνγκερ είπε το 1934 στον βιογράφο του Χίτλερ: «Οφείλω να ομολογήσω πως συμπαθούσα τον Χίτλερ.

Τον συναντούσα συχνά στις σκάλες ή στην είσοδο - τις περισσότερες φορές έγραφε κάτι σε ένα σημειωματάριο - και συνήθως ήταν αρκετά φιλικός μαζί μου και συζητούσαμε για άσχετα πράγματα.

Ποτέ δεν μου έδωσε την αίσθηση ότι με έβλεπε διαφορετικά σε σχέση με άλλους ανθρώπους».

Το 1934 ο Ερλάνγκερ έχασε το σπίτι στο πλαίσιο των ναζιστικών επιδρομών κατά τις οποίες αφαιρούνταν οι περιουσίες των Εβραίων. Και ο Χίτλερ συγκάλυψε το γεγονός ότι είχε ζήσει για αρκετά χρόνια στη στέγη ενός Εβραίου.

Το 19378 ο Ερλάνγκερ φυλακίστηκε προσωρινά στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου και αργότερα οδηγήθηκε για καταναγκαστική εργασία στη Βαυαρία. Επειδή ήταν παντρεμένος με μη Εβραία κατάφερε να γλιτώσει από ένα στρατόπεδο εξόντωσης και επέζησε του Ολοκαυτώματος.

Ο Ερλάνγκερ ήταν σε θέση να πάρει ξανά πίσω το σπίτι του το 1949 μετά τον πόλεμο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει