Την υποστήριξή τους στον νέο Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι, αναμένεται να εκφράσουν οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, στο πλαίσιο της τριήμερης συνάντησης την Πέμπτη, επιδιώκοντας να περιορίσουν τον κίνδυνο της περαιτέρω εξάπλωσης της κρίσης χρέους στην καρδιά της Ευρωζώνης” αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

«Οι συνομιλίες που φιλοξενούνται από τον Γάλλο Πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί στο Στρασβούργο, πρόκειται να αφορούν τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζονται από τον Ιταλό πρωθυπουργό για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις αγορές της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, καθώς και τη συνολική στρατηγική του «μπλοκ» για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Η Γαλλία επιθυμεί να παράσχει την υποστήριξή της στην πολιτική μεταρρυθμίσεων και οικονομικής προσαρμογής του Μάριο Μόντι» δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Βάλερι Πεσρέ, αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση, προσθέτοντας ότι «είναι μια ευκαιρία για να ενισχυθεί η οικονομική σύγκλιση και η συνεργασία μεταξύ των τριών μεγάλων κρατών της ζώνης του ευρώ».

«Ωστόσο, Γαλλία και Γερμανία εξακολουθούν να είναι διχασμένες αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης και την ραγδαία αύξηση χρέους των χωρών της Ευρωζώνης. Ενώ η Γαλλία έχει στηρίξει τα γερμανικά αιτήματα για αλλαγές στη Συνθήκη της ΕΕ με την επιβολή πιο σκληρών δημοσιονομικών κανόνων, το Βερολίνο παραμένει αδιάλλακτα αντίθετο στις εκκλήσεις του Παρισιού για να καταστεί η ΕΚΤ ως δανειστής έσχατης λύσης για τις χώρες της Ευρωζώνης» καταλήγει το άρθρο του Reuters.

Πηγή: 24h.gr