Μαζί με την ίδια την οικονομία της χώρας, αναδύεται και μια νέα πλούσια αστική τάξη που χρήζει ειδικής προστασίας.

Ο λόγος για την Κίνα, όπου οι γυναίκες αποτελούν πια το ένα τρίτο των εκατομμυριούχων. Καθώς το άνοιγμα της ψαλίδας έχει αυξηθεί μεταξύ πλούσιων και φτωχών, έχει αυξηθεί και ο θυμός και η βία από τα κατώτερα στρώματα. Αποτέλεσμα; Πολλές από αυτές τις γυναίκες εκατομμυριούχους ψάχνουν για προστασία. Έτσι, ο κλάδος προσωπικής ασφάλειας και σωματοφυλάκων είναι σε άνθιση, με τις οι ίδιες τις γυναίκες να συμμετέχουν δυναμικά και στον τομέα αυτό.

«Το καλό είναι ότι μοιάζουν σαν τις γραμματείς των προσώπων που προστατεύουν. Αν στη θέση τους ήταν άντρες θα έδιναν μια λάθος εντύπωση», αναφέρει η Γουέν Κούι, που διαχειρίζεται μία από τις εταιρίες προσωπικού ασφαλείας στην Κίνα. Η ίδια, εργαζόταν σε παιδικό σταθμό, πριν δημιουργήσει αυτή την εταιρία, αξιοποιώντας «παραθυράκι» στο επιχειρηματικό καθεστώς της χώρας και αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες έχει δεχτεί πάνω από 60 αιτήσεις από γυναίκες που επιθυμούν να ακολουθήσουν «καριέρα» σωματοφύλακα, για άλλες γυναίκες.

Στην διάρκεια των 6 μηνών εκπαίδευσης αυτών των γυναικών παραδίδονται μαθήματα κουγκ-φου, αρχών προστασίας και πρώτων βοηθειών. Επίσης λαμβάνουν γνώσεις πρωτοκόλλου και «καλών τρόπων».

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 3.000 εταιρίας που προσφέρουν σωματοφύλακες για την προσωπική ασφάλεια στην χώρα. Οι υπηρεσίες τους κοστίζουν σε κάθε ενδιαφερόμενη, περίπου 300 δολάρια την ημέρα, 100 δολάρια από τα οποία λαμβάνει η ίδια η εταιρία που τις προμηθεύει.