Έχει βάλει ως στόχο να κλέψει το χαρακτηρισμό «αρχιτεκτονικό θαύμα» από το Ντουμπάι, κατασκευάζοντας φλεγόμενα κτίρια και… διαστημικά ξενοδοχεία!

Η πρωτεύουσα Baku του Αζερμπαϊτζάν, παλιά γνωστή και ως «η μαύρη πόλη» λόγω αυξημένης ρύπανσης, έχει αρχίσει να «επενδύει» στους φυσικούς της πόρους προκειμένου να μεταμορφώσει τα μεσαιωνικά της κτίρια και τα σοβιετικού τύπου διαμερίσματά της.

Ο ορίζοντας της πόλης έχει γεμίσει με εντυπωσιακά κτίρια, ενώ ο δημόσιος σχεδιασμός έχει ως στόχο τη μετονομασία της πόλης σε «λευκή πόλη».

Σε όλη τη χώρα τίθεται σε εφαρμογή ένα σχέδιο για τη νέα υποδομή, με περισσότερους και μεγαλύτερους δρόμους, πάρκα, σύστημα διαμετακόμισης, καινούριο σύστημα ύδρευσης και σύνδεσης στον κόσμο του διαδικτύου.

Το επόμενο φιλόδοξο αρχιτεκτονικό σχέδιο που αναμένεται να «κοσμήσει» την πόλη είναι το 33 ορόφων ξενοδοχείο Crescent, που θα κατασκευαστεί στις όχθες της Κασπίας Θάλασσας σε σχήμα… μισοφέγγαρου!

Οι εργασίες κατασκευής του αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2015, ενώ έχει ήδη προταθεί και το ξενοδοχείο-«πανσέληνος», που θα μοιάζει με το Death Star από το Star Wars.