Μια από τις κορυφαίες συμβούλους του αμερικανού προέδρου δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει «καμία απόδειξη» ότι η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα παρακολουθούσε τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατεία του, μια κατηγορία που είχε εκτοξεύσει ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου, χωρίς και αυτός να παρουσιάσει στοιχεία.

«Δεν έχω καμία απόδειξη, όμως για αυτό διεξάγεται έρευνα από το Κογκρέσο» είπε η Κελιάν Κόνγουεϊ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η σύμβουλος του προέδρου, η οποία εμφανίστηκε σήμερα σε διάφορα μέσα ενημέρωσης μετά από απουσία αρκετών εβδομάδων, άφησε πάντως να πλανάται το ερώτημα, λέγοντας στην εφημερίδα USA Today ότι «υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παρακολουθούν οι μεν τους δε» ακόμη και μέσα από φούρνους μικροκυμάτων.

Στις 4 Μαρτίου, με σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα ότι είχε υποκλέψει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Ο εκπρόσωπος του Ομπάμα διέψευσε αυτόν τον ισχυρισμό, ενώ ο Τζέιμς Κλάπερ, ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών επί προηγούμενης κυβέρνησης τόνισε ότι οι υπηρεσίες που είχε υπό την ευθύνη του δεν οργάνωσαν καμία επιχείρηση υποκλοπών σε βάρος του Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ωστόσο επέμεινε στις κατηγορίες του και ζήτησε από τις επιτροπές του Κογκρέσου που ερευνούν την ενδεχόμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές να ερευνήσουν και το θέμα των υποκλοπών.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, που είναι επίσης Ρεπουμπλικανός, απάντησε «όχι» την Κυριακή όταν ρωτήθηκε από το CBS News αν έχει λόγους να πιστεύει τους ισχυρισμούς του Τραμπ. Να σημειωθεί ότι ο Ράιαν είναι ένας από τους οκτώ βουλευτές που έχουν πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Η Κόνγουεϊ πάντως είπε σήμερα ότι «μπορεί να παρακολουθείται κάποιος μέσα από τα τηλέφωνά του, σίγουρα από τις τηλεοράσεις του» ακόμη και «από τους φούρνους μικροκυμάτων που μετατρέπονται σε κάμερες. Ξέρουμε ότι αυτό είναι ένα γεγονός της σύγχρονης ζωής».

Τα σχόλιά της για τους φούρνους μικροκυμάτων προκάλεσαν σωρεία ειρωνικών αντιδράσεων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε προς υπεράσπισή της στο Twitter, σχολιάζοντας ότι «τα μέσα ενημέρωσης είναι αγενή απέναντι στους εκπροσώπους μου που εργάζονται τόσο σκληρά». «Δείξτε συμπάθεια, θα ήταν πολύ καλύτερο», πρόσθεσε.