Ένας Ιρακινός στρατιώτης έσωσε τη ζωή πολλών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων πολιτών αλλά και άλλων στρατιωτών όταν αντιλήφθηκε ότι ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό κατευθυνόταν με ταχύτητα πάνω σε μπλόκο των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας. Το λευκό όχημα που φαίνεται στο βίντεο τρέχει με μεγάλη ταχύτητα κατευθυνόμενο προς τη μονάδα που είχε επωμιστεί την στρατιωτική εμπλοκή σε εκείνο το σημείο της Μοσούλης, στη μάχη για την ανακατάληψή της.

inrwris1inrwris2

Όπως ανέφερε η Daily Mail, η ηρωική κίνηση του οδηγού του ιρακινού οχήματος καταγράφηκε από drone που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές για να καταγράφουν τις κινήσεις των αντιπάλων τους. Ένα κόκκινο humvee πηγαίνει πάνω στο παγιδευμένο αυτοκίνητο βάζοντας στην ουσία ανάχωμα στην πορεία του.

inrwris4

Ο μηχανισμός εξερράγη αμέσως μόλις τα δύο οχήματα πλησίασαν αρκετά, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ποια ήταν η τύχη του θαρραλέου Ιρακινού στρατιώτη μετά την μεγάλη έκρηξη. Οι υπόλοιποι στρατιώτες που σώθηκαν λόγω της κίνησης του συναδέλφου τους είπαν πως πρόκειται «για την ύψιστη μορφή αυτοθυσίας».

inrwris5