Οι Σκωτσέζοι κοντά σε δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας

Το Brexit καταλύτης εξελίξεων


ΚΟΣΜΟΣ
9:42
18/01/2017
Οι Σκωτσέζοι κοντά σε δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας
2
loading

Η απόφαση της Τερέζα Μέι  να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός ευρωπαϊκής ενιαίας αγοράς έχει «αναμφίβολα» φέρει την προοπτική ενός δεύτερου δημοψηφίσματος ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας πιο κοντά.

Σε αυτή τη δήλωση προέβη η πρωθυπουργός της αποκεντρωμένης τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας  και ηγέτιδα του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας SNP Νίκολα Στέρτζιον, αντιδρώντας στην ομιλία της Βρετανίδας Πρωθυπουργού σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΡΙΚ.

Η κ. Μέι παρουσίασε το πρωί της Τρίτης τις προτεραιότητές της κατά τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Μιλώντας στο BBC η κ. Στέρτζιον συμφώνησε με το σχόλιο ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας είναι πλέον «σχεδόν αναπόφευκτο», όπως είχε προειδοποιήσει σε περίπτωση που η κ. Μέι επέλεγε το λεγόμενο «σκληρό» Brexit και την έξοδο από την ενιαία αγορά.

Κατά την κ. Στέρτζιον, η Σκωτία θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ένα «διαφορετικό μέλλον»  από αυτό που περιέγραψε η Τερέζα Μέι.

Σημείωσε ότι η ίδια θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες, αλλά ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποια υποχώρηση από το Λονδίνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι Σκωτσέζοι ψηφοφόροι τάχθηκαν υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ σε ποσοστό 62% κατά το δημοψήφισμα του  Ιουνίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Age

    Αφού δεν μπόρεσαν να κάνουν ...επανάληψη στο δημοψήφισμα για το brexit τώρα προσπαθούν να ...επαναλάβουν το δημοψήφισμα για την Σκωτία. Ναι ναι οπωσδήποτε!

  2. avatar Stateless

    Ντουμ ντα ντα τουμ ταμ τα τα!
    Τώρα άρχισαν τα τύμπανα!
    Χι χι χι χι!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει