Οι αεροπειρατές αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος στη Μάλτα μαζί με το πλήρωμα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας. Μάλιστα, ζήτησαν πολιτικό άσυλο από τη Μάλτα.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα, διακρίνεται ένας αεροπειρατής, φορώντας χειροπέδες, να απομακρύνεται από το αεροσκάφος από στρατιώτες της Μάλτας. Οι αεροπειρατές παραδόθηκαν, τους έγινε σωματικός έλεγχος και τέθηκαν υπό κράτηση, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας στο Twitter.

Το αεροσκάφος που πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη το πρωί της Παρασκευής, οδηγήθηκε στη Μάλτα, όταν ένας άντρας απείλησε με χειροβομβίδα. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως ο αεροπειρατής είχε πει στο πλήρωμα ότι είναι «υπέρ του Καντάφι» και ότι ήταν διατεθειμένος να αφήσει ελεύθερους όλους τους επιβάτες του Airbus A320 αν ικανοποιούνταν τα αιτήματά του. ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΜΑΛΤΑ Ασαφές παρέμεναν ωστόσο τα αιτήματα του αεροπειρατή. Τηλεοπτικός σταθμός της Λιβύης μετέδωσε πως συνομίλησε τηλεφωνικά με έναν από τους δύο τελικά αεροπειρατές, ο οποίος περιέγραψε τον εαυτό του ως επικεφαλής ενός φιλο-κανταφικού κόμματος. Λεωφορεία έφτασαν στο αεροδρόμιο της Μάλτας και απομάκρυναν συνολικά 109 επιβάτες, καθώς και κάποια μέλη του πληρώματος. Τις ζωντανές εικόνες από την απομάκρυνσή τους μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί δέκτες. ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΜΑΛΤΑ Μετά την απελευθέρωση των επιβατών, ένας άντρας έκανε την εμφάνισή του στην κορυφή της σκάλας του αεροσκάφους με μια πράσινη σημαία. Ο λίβυος βουλευτής Abdusalem Mrabit δήλωσε στο Reuters ότι ένας συνάδελφός του στη Βουλή των Αντιπροσώπων που βρισκόταν στο αεροπλάνο, του είπε πως οι δύο αεροπειρατές ήταν περίπου 25 χρόνων. Στρατιώτες τοποθετήθηκαν σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το αεροσκάφος. Αρκετές προγραμματισμένες πτήσεις από το αεροδρόμιο ακυρώθηκαν. ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΜΑΛΤΑ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΜΑΛΤΑ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΜΑΛΤΑ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΜΑΛΤΑ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΜΑΛΤΑ