Τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Κροατία και τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη θα επισκεφθεί στις 5 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής και συμπρόεδρος της ομάδας του Κογκρέσου για τη Σερβία Νταν Μπάρτον.

«Ολόκληρη η περιοχή είναι πολύ σημαντική και ιδιαίτερα η Σερβία και το Κόσοβο, λόγω των προβλημάτων που έχουν», δήλωσε ο Μπάρτον κι εξέφρασε την ελπίδα ότι θα τον συνοδεύσουν σ’ αυτή την περιοδεία στην περιοχή τουλάχιστον 6-7 μέλη του Κογκρέσου, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και να δουν πώς μπορούν να βοηθήσουν.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Αμερικής», ο γερουσιαστής ανέφερε ακόμη ότι οι ηγέτες της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, με τους οποίους συναντήθηκε πριν από αρκετές εβδομάδες κάλεσαν τους Αμερικανούς γερουσιαστές σε επίσκεψη στην περιοχή επειδή έχουν συγκεκριμένα ζητήματα.

Από την πλευρά της και η σερβική ηγεσία, σύμφωνα με τον Μπάρτον, έχει εκφράσει ανησυχία για τις σχέσεις στην περιοχή, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Κόσοβο.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής ανέφερε ακόμη ότι η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται στη «σωστή στιγμή», δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων στην Ευρώπη, που αγγίζουν διάφορες χώρες που προσπαθούν να εισέλθουν στην ΕΕ, όπως η Σερβία, όπως είπε.