Η γαλλική κυβέρνηση θα προτείνει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα ως τον Ιούλιο του 2017 καθώς την άνοιξη πρόκειται να διεξαχθούν προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ.

Η κυβέρνηση του προέδρου Φρανσούα Ολάντ επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία, η οποία δίνει στην αστυνομία διευρυμένες εξουσίες για να ερευνά και να συλλαμβάνει υπόπτους, πέρυσι τον Νοέμβριο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι.

Η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, το οποίο θα συζητήσει την Τρίτη την πρόταση και η γερουσία θα την εξετάσει την Πέμπτη.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που επρόκειτο να αρθεί στα μέσα Ιανουαρίου, έχει ήδη παραταθεί τέσσερις φορές καθώς η κυβέρνηση εκτιμά ότι ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής επίθεσης είναι υψηλός.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.