Το σπαρακτικό πρόσωπο της πείνας

Φωτογραφίες από το Νεπάλ, το Μάλι και το Νότιο Σουδάν


ΚΟΣΜΟΣ
12:10
03/11/2016
Το σπαρακτικό πρόσωπο της πείνας
2
loading

Σε κάποιες από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου- αλλά και αλλού- οι γονείς παλεύουν για την προσφορά του στοιχειώδους στα παιδιά τους: της τροφής.

Την αγωνία και τον αγώνα τους για να θρέψουν τα παιδιά τους καταγράφει έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάζεται στη Leica Gallery του Λονδίνου με την υποστήριξη της φιλανθρωπικής οργάνωσης Action Against Hunger.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες των φωτορεπόρτερ Andrew Parsons και Ben Stevens, οι οποίοι επισκέφθηκαν περιοχές πολύ φτωχές στο Νεπάλ, το Νότιο Σουδάν και το Μάλι.

«Φωτογράφισα την τρομακτική πείνα, πόσο υποφέρουν άνθρωποι ακόμα σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Parsons. «Φωτογράφισα τις κοινότητες διακριτικά, με τρόπο φυσικό κι αυθεντικό».

Όπως εξηγεί η Daily Mail, η Action Against Hunger ξεκινά νέα προσπάθεια με στόχο έως το 2020 να διπλασιαστεί ο ρυθμός των υποσιτισμένων παιδιών που έχουν πρόσβαση σε θεραπεία που του σώζει τη ζωή.

Στο Νεπάλ πολλοί άνθρωποι ακόμα δυσκολεύονται να παρέχουν τροφή, ρούχα και καταφύγιο στα παιδιά τους μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2015. Στο Νότιο Σουδάν ο εμφύλιος πόλεμος έχει καταρρακώσει τον πληθυσμό ενώ στο Μάλι οι βίαιες συγκρούσεις έχουν βαρύ τίμημα.

famil3

famil2

famil4 famil5 famil6 famil7 Nyibel Deng Akol, 18 μηνών. Νότιο Σουδάν

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣΣ

    ΑΥΤΟ ειναι δυστυχια φιλοι μου...

    1. avatar ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Σ.

      Και ύστερα κλαιγομαστε εμείς.... Και τρώγομαστε μεταξύ μας. Τελικά είμαστε πολύ άχρηστοι οι άνθρωποι. Πάλι καλά που είναι και οι ιεραποστολες εκεί κάτω και βοηθάνε όσο μπορούνε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει