Την ιστορία ενός ιρακινού γκέι ο οποίος βρήκε το κουράγιο να συμμετάσχει στο Gay Pride του Βερολίνου, παρά τις διώξεις που έχει υποστεί, παρουσιάζει το Channel 4 News. «Αυτός ο γκέι από το Ιράκ, επρόκειτο να υποστεί ομοφοβικό bylluing στους δρόμους του Βερολίνου», σημειώνεται στο ντοκιμαντέρ. «Δε μιλάω Αραβικά. Πάντα χρησιμοποιώ τα Αγγλικά γιατί αν μιλήσω Αραβικά θα βρεθώ σε μεγάλους μπελάδες», λέει ο νεαρός Bashar. Όταν η κάμερα του Channel 4 News κλείνει, ένας άντρας αρχίσει και επιτίθεται λεκτικά στον νεαρό ο οποίος ζει στη γερμανική πρωτεύουσα τα τελευταία 3 χρόνια. Πολλά μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας σε Συρία και Ιράκ αναγκάστηκαν σε διωγμό εξαιτίας της «ιδιαιτερότητάς» τους. Ο  Bashar περιγράφει πώς ένας από τους φίλους του υπέστη φρικτά βασανιστήρια: «Τον έδεσαν και άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι αρκετές φορές». Ο νεαρός φιλοξενείται σε ένα καταφύγιο για πρόσφυγες όπου διαμένουν ομοφυλόφιλοι, τρανσέξουαλ, λεσβίες και αμφιφυλόφιλοι. «Θέλω να πιάσω δουλειά και ένα μικρό σπίτι όπου θα αισθάνομαι ασφάλεια», εξομολογείται στη δημοσιογράφο. Ο Bashar, πίσω στην πατρίδα του, υπήρξε ένα ανερχόμενο αστέρι της ποπ μουσικής σκηνής, αλλά η επιτυχία συνοδεύτηκε και από τη φήμη ότι ήταν ομοφυλόφιλος οπότε άρχισε να δέχεται απειλές για τη ζωή του. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι παρότι ήλπιζαν ότι στη Γερμανία θα έβρισκαν ένα ασφαλές καταφύγιο, διαψεύστηκαν. «Όλοι φοβόμαστε…Δε ξέρουμε τι να κάνουμε», λέει αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχονται στο καταφύγιο από αραβόφωνους. «Είμαι στο Βερολίνο, θέλω να είμαι ασφαλής. Έφυγα από τη Μέση Ανατολή για να είμαι ασφαλής», ομολογεί. Η κάμερα του Channel 4 τον ακολούθησε σε ένα κατάστημα όπου θα διάλεγε ρούχα για το Gay Pride στο Βερολίνο, αλλά μετά την επίθεση στο κέντρο αρχίζει και έχει δεύτερες σκέψεις. Ωστόσο ο ίδιος δεν το βάζει κάτω. «Δε θέλω η ζωή μου να σταματήσει εξαιτίας τους. Θέλω να είμαι στο Pride ακόμα και αν πρόκειται να πεθάνω», λέει.

LGBT refugees face persecution in EuropeHow one gay Iraqi summoned the courage to go to Pride in Berlin – despite the persecution he faces from others in the community. Δημοσιεύτηκε από Channel 4 News στις Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.