Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε σήμερα πολύ υψηλό το ποσοστό ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και πρόσθεσε ότι χρειάζεται ταχύτερη ανάπτυξη για να ανακάμψει η αγορά εργασίας.

«Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 9,1%, ποσοστό που είναι απαράδεκτα υψηλό», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε κείμενο που αναρτήθηκε στο ιστολόγιό του σχετικά με τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου.

«Σαφώς χρειαζόμαστε ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη ώστε να δώσουμε ξανά στους Αμερικανούς απασχόληση», ανέφερε το κείμενο.

Ανέφερε ακόμα ότι παρά τους «ισχυρούς μετωπικούς ανέμους» που επιβράδυναν την ανάπτυξη ολόκληρο το 2011, η οικονομία των ΗΠΑ κατέγραψε αύξηση των θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για 19ο συνεχόμενο μήνα, φθάνοντας τα 2,6 εκατ. θέσεις εργασίας την περίοδο αυτή.

Ο αριθμός των απασχολουμένων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής για την Απασχόληση, αυξήθηκε κατά 103.000 θέσεις.

Μέρος της αύξησης αυτής ωστόσο οφείλεται στον τερματισμό της απεργιακής κινητοποίησης 45.000 εργαζομένων της εταιρίας Verizon Communications τον Αύγουστο. Αφαιρουμένων αυτών οι θέσεις απασχόλησης αυξήθηκαν κατά 58.000.