Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αυξήσουν τις δαπάνες για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και προηγμένες τεχνολογίες ώστε να μπορεί να χτυπήσει μακρινούς εχθρικούς στόχους ακόμη και την ώρα που οι στρατιωτικές δαπάνες συρρικνώνονται με νέους περιορισμούς του προϋπολογισμού, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του Πενταγώνου.

«Θα πρέπει να μειωθούν εκσυγχρονιστικές δαπάνες, αλλά να διατηρηθούν ως έχουν και ίσως να αυξηθούν σε βασικούς τομείς, όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γουίλιαμ Λιν δήλωσε την Τετάρτη στην τελευταία ημέρα της θητείας του, μετά από μια μακρά καριέρα στο Πεντάγωνο.

Αντλώντας συμπεράσματα από προηγούμενες περιόδους περικοπής δαπανών που αφορούν στην ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, ο κ. Λιν τόνισε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πάρουν σκληρές αποφάσεις από νωρίς το τι πρέπει να κοπεί από το 530 δισεκατομμυρίων δολαρίων πυρήνα του αμυντικού προϋπολογισμού.

«Το αποτέλεσμα μίας τέτοια πολιτικής είναι περιστολή των δαπανών και λιγότερη ικανότητα της αμυντικής λειτουργίας της χώρας. Είναι καλύτερο να έχουμε μικρότερη αλλά έτοιμη δύναμη, και λιγότερα αλλά υγιή προγράμματα», πρόσθεσε.